Avlösning för barn och unga i Stockholm

Avlösning för barn och unga i Stockholm som sker i barnet/ungdomens hem, syftar till att anhöriga ska få avlastning för att kunna utöva egna fritidsaktiviteter, ägna sig åt övriga familjemedlemmar eller uträtta sysslor utanför hemmet. Avlösning för barn och unga i Stockholm stöds utifrån lagen om stöd och service, LSS.

Familjer som har barn och ungdomar med funktionsnedsättning kan få avlösning i hemmet. Det innebär att någon kommer hem till er och tillfälligt tar över omvårdnaden så att ni kan ägna er åt andra viktiga saker. Behovet hos den enskilde, barnet eller ungdomen matchas ihop med en avlösare som på bästa sätt ska ge det stöd som beviljats.

Ledsagning

Behöver Du ledsagning i Din vardag är det förstås viktigt att Du får hjälp av en person Du gillar och har förtroende för. Du kanske vill gå till simhallen, på bio eller till något spännande museum. Din ledsagare följer med som stöd och sällskap. Vårt mål är att Du ska få vara så självständig som möjligt och leva det liv som Du vill.

Vår ledsagning och avlösning styrs utifrån Dina behov. Det är viktigt att Du känner Dig trygg tillsammans med den ledsagare/avlösare Du väljer, så att Du inte ska behöva byta. Därför är vi noggranna när vi anställer den som ska vara Din ledsagare och Du får så klart träffa den tilltänkta personen innan uppdraget påbörjas. Dina önskemål och synpunkter hjälper oss att hitta rätt person, så att Du får en ledsagare som du trivs med.

Om oss

Du ska alltid känna Dig värdigt mött i kontakten med oss på Regal Vård & Omsorgs hemtjänst på Lidingö.  När Du öppnar för oss ska du vara trygg och säker med personen som kommer. Som kund hos oss träffar Du så få personer som möjligt. Hög personalkontinuitet är avgörande för att vi ska möta Dina behov, veta om Dina intressen och känna till Dina önskemål. Du får en kontaktperson hos oss, en person som Du kan ställa Dina frågor till och som Du med tiden lär känna.

Regal Vård & Omsorg tillhandahåller bra kvalitet på avlösning av barn och unga i Stockholm. Vi erbjuder också hushållsnära tjänster som är skattereducerade och Du betalar enbart hälften av kostnaden på fakturan. Till hushållsnära tjänster räknas arbete som utförs i eller i anslutning till bostaden, som till exempel städning, tvättning och fönsterputsning.

Kontakta oss gärna för mer information. Hos oss talar alla flytande svenska!